Календар

| неделя, 10 септември 2017 |
Глобално събитие

Ден на България в чикагската ботаническа градина

10:00

Имаме удоволствието да ви информираме, че на 10 септември 2017 г. ще се проведе традиционният Ден на България организиран от Генералното консулство на Република България в Чикаго с организационното съдействие на Ново българско училище в Нейпървил и финансовата подкрепа на Center for East European and Russian/Eurasian Studies, University of Chicago. 
За поредна година ще покажем пред американската публика красотата на българската култура и традиции, многообразието на българската общност в Чикаго, талантът на българските деца, на танцовите и певческите изпълнители. За доброто настроение ще се грижат танцовите ансамбли „Верея” и „Хоро” от Чикаго, а специално за празника ще пристигне от Детройт и танцовият ансамбъл „Приятели на българския танц” с художествен ръководител Николай Алишев. Българските деца (БУЦ „Знание”, Малко българско училище, Малка детска академия, Малката Верея, Ново българско училище в Нейпървил, Училище „Нов живот” и детски ансамбъл за народни танци „Хорце”) ще ни представят своите таланти. Ще завършим празника с прекрасни български песни изпълнени от дует „Минкови”. 
Ще бъдат представени фото-творби с пейзажи от България, книги на автори от Съюза на българските писатели в САЩ и по света, технологични апликации за България и българската общност, туристически агенции за пътувания до България, както и занимателни игри за публиката (ако метеорологичното време позволява). 
В специален кулинарен кът ще има демонстрация как се приготвя баница и представяне на магията на българското кисело мляко.

Каним всички наши сънародници – елате, заповядайте в Ботаническата градина на Чикаго! Доведете и ваши приятели от други народности!

Нека да сме заедно в този прекрасен ден посветен на нашата Родина!